Çatalhöyük Resim Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) iş birliğinde düzenlenen Geçmişten Geleceğe Çatalhöyük Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen yarışmanın ödül töreninde konuşan NEÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Genç, Çatalhöyük’ün Anadolu’da Neolitik döneme ışık tuttuğunu belirtti. Doç. Dr. Genç, “Birçok farklı şehirden yarışmaya katılarak başarı gösteren sanatçılarımıza, yarışmayı düzenleyen üniversitelerimizin yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan ise, “Çatalhöyük, Göbeklitepe’nin ardından en eski kalıntılara sahip bir mekan. Bundan sonra da yeni kalıntıların bölge etrafında ortaya çıkması muhtemel… Kültürel mirasımıza her alanda sahip çıkmalıyız. Kültüre sahip çıkmanın birçok yolu var ve resim de bunlardan biri. Kültürel mirasımızı tuvallerine yansıtarak yaşatan sanatçılarımızı ve yarışmanın düzenlenmesine katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

KGTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen böyle bir etkinlikte destekleyici kurum olmaktan gurur duyduklarını söyleyerek, “Biliyorsunuz üniversitelerin üç temel işleri vardır; öğrenci yetiştirmek, bilimsel araştırma yapmak ve topluma hizmet. Üniversiteler yalnızca bilim üretilen yerler değildir. Toplumsal bilincin oluşması, kültüre sahip çıkılması anlamında Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin böyle bir etkinlikte destekleyici olması gurur verici. Tören öncesinde eserleri tek tek inceledim. Sanatçılarımız gerçekten yüreklerini ortaya koymuşlar ve farklı perspektiflerden çok yönlü bir anlatım gerçekleştirmişler. Yarışmaya katkı veren herkese, özellikle sanatçılarımıza yürekten teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Sergilenen resimlerin çok güzel bir koleksiyon oluşturduğunu kaydeden KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan da, “Bu ortamda bulununca turizm işletmeciliği okuduğum yıllar aklıma geldi. O zamanlar Konya’da beş yıldızlı oteller yoktu, altyapı yeterli değildi. Çatalhöyük belki de ulaşılamaz bir yerdi. Ancak gün geçtikçe Konya gelişti ve Çatalhöyük, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edildi. Kültür, sanat ülkemiz için çok önemli. Burada sergilenen resimler çok değerli ve güzel bir koleksiyon oluşturmuş. Düzenleyici üniversitelerimizi tebrik ediyor ve bu tür çalışmaların üniversite olarak destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından birincilik ödülünü Ayşe Sezer, ikincilik ödülünü Birgül Ergün, üçüncülük ödülünü Selma Kulan, başarı ödüllerini Ruşen Polat, Sevil Yalım, Rana Sirkecioğlu ve jüri özel ödülünü Derya Abana protokol üyelerinin ellerinden aldı. Katılımcıların eserleri incelemesiyle tören sona erdi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: